Skype for Business Online avvikles

Microsoft Teams har blitt den sentrale kommunikasjonsklienten for Office 365, og derfor avvikles Skype for Business Online 31. juli 2021. Etter denne datoen vil ikke Skype for Business Online lenger være tilgjengelig. Kundestøtten for tjenesten avvikles også. Les blogginnlegget for å få flere opplysninger og ressurser som hjelper deg med å oppgradere til Teams.

Benytt anledningen frem til juli 2021 , til ikke å bytte fra Skype til Teams , men gå i SKYA helt og fult. Med sky løsning på hos Microsoft , får du Teams, du får mail, og du får all den word og excel du trenger , enten som web klienter eller som nedlastbare lokale klienter.

Men går du for rene webløsninger, så vil du også ha store besparelser i lisenser og maskiner og utstyr. Du kan bruke Chromebooks , di kan få teams på mobil, du får full integrasjon.

Bruker med Mobil , på Android plattform/Chromebook .

Blandet domene med billig hosted webløsning, og webbasert email for de fleste, fulle MS lisenspakker kun til de få som trenger dette.

Og Teams… det er den enkle bakdøren til SharePoint og fil lagring.

Så har du Power Automate for enkel AI . Og du tenker … Min bedrift trenger ikke AI ? Å joda…  tenk bare på å få varsel 3 mnd før en skal følge opp års kontrakter med kunde. Sånt noe er bygget inn i SharePoint ..

Så ta kontakt , uforpliktende … no cure ? NO PAY ! Så sikker er jeg på at dette er veien for mangen !

 

 

 

Why is Microsoft Flow combined with FTP so SLOW !!

A very simple flow. Get some items , create a csv file Send as an email, and use standard FTP to post to a publishing server running LAMP. This is part of my attempt to make simple integrations between Office365 and both Joomle, WordPress and other web solutions using simple methods and old NETSCAPE portal thinking.. sort of …

Took me 10 minutes to get flow up and running, and 3 days to make it work… To transfear 2 Kb of updates , it used more than 38 minutes ! When I looked at the file it was oscillating between 0 and 2 KB . Sometimes it was almost ok, mostly not.

Connectors in Flow , can be configured as connectors under settings on flow dashboard, what took me so long was that the specific settings used on each operation are stored in that operation itself .

«Large messages may be split up into many smaller requests to the connector to allow large message upload and download. Details can be found at http://aka.ms/logicapps-chunk.»

And the limit before this should trigger is 50 MB , but that is not true…

It chunked my file all the time, and crashed transfer, and restartet … again… and again…

Turning CHUNKING of , reduced upload time from 38 minutes o 12 seconds…

 

 

SSL or not , sikker eller ikke

I dag hørte vi at alt som ikke var på SSL ikke var sikkert.

Det måtte bare være HTTPS og ikke HTTP for at du skulle kunne surfe sikkert.

Når en benytter S betyr det at informasjonen er kryptert, at det som sendes fra serveren pakkes inn, og må pakkes ut før du får det  til deg.

Men om du oppgir kredittkort informasjon til https://snuskogrask.info/gotcha  ja se da hjelper S’en deg ikke det bøss.

Du må alltid tenke på hva du sender, til hvem og først når du stoler på mottaker og vet at du sender noe sensitivt… da trenger du S’en.

men… har det noe å si , om en bruker S’en da ? Er det ikke bedre å gjøre det så er en sikker ?  Joda … for ett lite domene som Okbase koster ett domene sertifikat 175 kroner… Og jeg tippet at det på verdensbasis går med strøm for å kryptere/dekryptere til å tenne alle jule lys i hele Norge… minst.  Men jeg har bestilt og det kommer sertifikat på plass. Men egentlig… Er sikkerhetshysteri den største svindelen ?

 

Test and try , before you buy .

Jeg kan tilby test siter for både Office 365 , og for WordPress løsninger.

Disse er GRATIS, men du får kun teste i en begrenset periode.

Ønsker du å prøve , får du din egen SharePoint site, og din egen WordPress løsning. Så kan du invitere kollegaer til å se , intra og extra nett , og du kan velge om WordPress skal være lukket eller åpen i test perioden.

Normalt vil test perioden være 2-4 uker. Ønsker du å gå videre , assisterer jeg for en hyggelig pris.

http://okbase.com/wordpress_enfold/ Er min egen klon av innholdet i denne WordPress løsningen. Det er tungt å se hvordan løsningene blir før de får innhold, derfor er min anbefaling å først legge innhold i en standard løsning, så flytte innhold til test område , og se hva som passer en selv og innholdet best. HUSK : den mest vanlige klient i dag er mobil telefon, test derfor både mot pc og mobil.

 

 

Hvor fort kan en komme i gang med WordPress, og hvor mye koster det?

 

Sette opp domene, mailadresser som matcher , og en blogg eller utvidet visittkort for en mindre bedrift. DET TRENGER IKKE TA MER ENN NOEN TIMER.

Det viktigste med WordPress, er at om du får noen til å skru , slik at det blir AKKURAT som du vil ha det, har du samtidig låst deg selv for all fremtid til en «skruer» . Det verste er også at du ikke har noen garanti for at hva som er blitt gjort, vil virke med neste versjon av selve WordPress. Og da har du trøbbel.

Så ta kloke valg, hold deg til standard, og på sikt få en meget billig løsning. Domener på https://www.nordichosting.com/hosting/webhotell/ koster fra 500 til 1200 kroner … PR ÅR å sette opp.

Da får du også email, med mere som du selv styrer.

For å få en fungerende hjemmeside, kan det gå med 3-6 timer opplæring og konfigurasjon.

 

Ett sted skal det starte

Blanke ark…. og fargestifter. Innhold og form.

Og i morgen får du en ny dag…  Selvsagt er farger og bilder viktige. Vi gleder oss over årets første tulipaner som bryter gjennom snøen. Men hvilken forretningsverdi har de for sidens innhold ?

WordPress templatene tilpasser seg automatisk til om en har mobil enhet , eller om en er på stor pc.

Om en dynker ned med bilder, evt. om en legger tekst i bildene, vil en raskt miste brukeropplevelse i mobilklient. Husk på at det finnes 20-30 talls klienter. Ikke alle er 100% kompatible, og om det ser fint og raskt ut på dine fine pc… er det ikke sikkert at sidene ser bra ut på en eldre mobil.

Vanskelig avveiing.  Skal en gå for farger og bilder eller skal en gå for innhold. Hva liker du selv å finne ?